Nijlen – Ferm - Heem
Nijlen – Ferm - HEEM heeft zich van in het begin geprofileerd als een fervente promotor van cohousing, dé woonvorm van de toekomst.
Lees meer

Nijlen – Ferm

ferm cohousing logo

Heb je interesse? Vraag hier meer informatie aan over dit project.

 

Langs de Kesselsesteenweg in Nijlen ligt een mooi stukje erfgoed, dat binnenkort wordt omgevormd tot een doordacht cohousingproject. We tillen de voormalige hoeve – waarvan de oudste historische vermelding dateert uit de 15de eeuw (!) – samen met de schuur naar de 21ste eeuw.

Architectenbureau B-architecten levert het ontwerp voor de transformatie van deze site tot een fantastische plek om te wonen, de perfecte combinatie tussen renovatie en nieuwbouw.

 

De hoeve heeft een mooie geschiedenis en wij voorspellen daarbovenop een prachtige toekomst.

 

Het cohousingproject zal 15 woningen (1 tot 4 slaapkamers) en 5 inclusiestudio’s tellen. Daarnaast zullen de bewoners tot rust kunnen komen in de mooie, gemeenschappelijke tuin, even verfrissen in de zwemvijver of elkaar ontmoeten in het buurthuis. De autovrije site omvat ook een sauna, een gemeenschappelijke fietsenstalling en ruime parking.

We gaan over tot de commercialisatie van dit woonproject van zodra de bouwvergunning is goedgekeurd, normaal gezien midden 2022. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2024.

 

Heb je interesse? Vraag hier meer informatie aan over dit project.