Lees meer

Essen – Qville

De voormalige Quarantainestallen, te midden van een natuur- en landbouwgebied in Essen, zal HEEM binnenkort transformeren in een gezellig mini-dorpje. Het domein van 1,7 hectare zal 43 betaalbare woningen omvatten, gaande van 1 tot 4 slaapkamer-woningen en kangoeroewoningen. Daarnaast komen er ook 3 commerciële ruimtes.
Jong en oud zal zich hier thuis kunnen voelen!

De cohousing-filosofie wordt verder onderstreept door een gemeenschappelijke zwemvijver, binnenzwembad met wellness, een buurthuis, een gedeelde tuin met park, coworking spaces en elektrische deelauto’s . Elke woning heeft haar eigen privétuin en terras. De grote ondergrondse garage en de nodige fietsenstallingen ondersteunen het autovrije karakter van de site. Daarnaast is het ecologische aspect heel belangrijk. Zo zijn de woningen allemaal Bijna Energie Neutraal (BEN, volgens de normen van 2020), heeft elke woning een eigen warmtepompsysteem, is er regenwaterrecuperatie voorzien en worden er zonnepanelen geplaatst.

In samenwerking met Oaktreeprojects zal in Qville ook een inclusiewoning opgericht en geïntegreerd worden. Dit is een woning bestaande uit een aantal studio’s bestemd voor zelfstandig begeleid wonen, met als doelgroep bewoners met een mentale of lichamelijke beperking.

www.qville.be

Persartikelen over Qville