Lees meer

Antwerpen – Chapel

Kwaliteitsvol wonen, ongedwongen samenleven.

 

In hartje Antwerpen, in een oud klooster, ontwikkelen we een bruisende cohousing- en coworking plek.  Deze verborgen parel, met prachtige kloostertuin wordt een plek waar kwaliteitsvol wonen en ongedwongen samenleven centraal staan.

Het oude klooster, de pastorij en de kapel worden gerenoveerd. Het achterliggende terrein wordt ingevuld met een aantal nieuwbouw woonunits rondom een stadsbos. Het project bestaat uit 25 privéwoningen en (gedeelde) kantoorruimtes. De beschikbare 2 tot 4 slaapkamer woningen zijn tussen 90m² en 160m² groot. Elke woning heeft een eigen terras en/of tuin. De bewoners delen in dit cohousingproject een gemeenschappelijk buitenzwembad, een sauna, een buurthuis, buitenkeukens en een prachtige groene binnentuin.

Net zoals in enkele van ons andere cohousingprojecten zijn er hier ook 6 inclusiestudio’s voor bewoners met een lichte mentale of fysieke beperking, die begeleid zelfstandig wonen. Heem werkt hiervoor samen met Oak Tree Projects en Ondo.

De woningen en de gemeenschappelijke delen krijgen de signatuur van B-architecten. Met onder andere de ARC 19 Architectuur Award in haar portfolio voor de realisatie van Mundo A.

Chapel is gelegen in het centrum van Borgerhout op wandelafstand van talrijke winkels en openbaar vervoer, het station Antwerpen Centraal is maar 1 km ver. Wil je toch liever gaan shoppen in het centrum van Antwerpen dan ben je er al op 10 min met de fiets.

 

Lanceringsweekend 21 en 22 november 2020

Wil je graag meer weten over cohousen? Ben je geïnteresseerd in een woning? Kom dan naar één van de informatiemomenten tijdens ons lanceringsweekend op 21 en 22 november. Volgende zaken komen aan bod:

  • De detailplannen van de woningen en gemeenschappelijke delen.
  • De prijzen en uitleg over de verkoopprocedure.
  • Wat is cohousen & hoe organiseert een cohousinggroep zich?
  • Hoe is de Heem groepsbegeleiding opgebouwd?

Na het informatiemoment beantwoorden we graag al je vragen in een persoonlijk gesprek.

Plannen en prijzen zijn online beschikbaar rond eind oktober.

Inschrijven voor het lanceringsweekend kan vanaf die datum via de website.

Locatie: Chapel, Kerkstraat 150, Antwerpen

 

Bar Chapel

 

Na het overdonderend succes vorig jaar en de vele enthousiaste reacties, geven we ook deze zomer de kloostersite in handen van Bar Chapel. Samen terrassen onder de bomen van de oude kloostertuin? Een gezellig etentje in de mooie kapel? Een fijne speeltuin voor de kinderen én heel wat lokaals op de kaart!

Dit moet wel de gezelligste zomerbar van Antwerpen zijn. Je hoeft vooraf niet te reserveren en elke week staat er weer wat anders op het menu. Bar Chapel, Kerkstraat 150, Antwerpen.

 

Persartikelen over Antwerpen