Lees meer

Antwerpen – Chapel

Kwaliteitsvol wonen, ongedwongen samenleven.

 

In hartje Antwerpen, in een oud klooster, ontwikkelen we een bruisende cohousing- en coworking plek.  Deze verborgen parel, met prachtige kloostertuin wordt een plek waar kwaliteitsvol wonen en ongedwongen samenleven centraal staan.

Het oude klooster, de pastorij en de kapel worden gerenoveerd. Het achterliggende terrein wordt ingevuld met een aantal nieuwbouw woonunits rondom een stadsbos. Het project bestaat uit 25 privéwoningen en (gedeelde) kantoorruimtes. De beschikbare 2 tot 4 slaapkamer woningen zijn tussen 90m² en 160m² groot. Elke woning heeft een eigen terras en/of tuin. De bewoners delen in dit cohousingproject een gemeenschappelijk buitenzwembad, een sauna, een buurthuis, buitenkeukens en een prachtige groene binnentuin.

Net zoals in enkele van ons andere cohousingprojecten zijn er hier ook 6 inclusiestudio’s voor bewoners met een lichte mentale of fysieke beperking, die begeleid zelfstandig wonen. Heem werkt hiervoor samen met Oak Tree Projects en Ondo.

De woningen en de gemeenschappelijke delen krijgen de signatuur van B-architecten. Met onder andere de ARC 19 Architectuur Award in haar portfolio voor de realisatie van Mundo A.

Chapel is gelegen in het centrum van Borgerhout op wandelafstand van talrijke winkels en openbaar vervoer, het station Antwerpen Centraal is maar 1 km ver. Wil je toch liever gaan shoppen in het centrum van Antwerpen dan ben je er al op 10 min met de fiets.

 

Start verkoop cohousing Chapel uitgesteld naar lente 2021

Je zit al een tijdje te wachten op de start van de verkoop van ons cohousingproject Chapel. Te begrijpen, want Chapel wordt het eerste cohousingproject in hartje Antwerpen waar verbinding, kwaliteit en samenhorigheid centraal staan.
Jammer genoeg moeten we je aankondigen dat de lancering van Chapel in november van dit jaar niet zal doorgaan. Door een onvoorziene vertraging in de bouwvergunningsaanvraag haalde de realiteit het van onze vooropgestelde planning.
De afgelopen maanden werkte ons team stevig door aan de definitieve versie van de plannen. Begin oktober werd het bouwaanvraagdossier ingediend. Als alles vlot verloopt, verkrijgen we in de lente van 2021 de vergunning. Naast feest vieren 🎉🥂 , start dan ook de verkoop van het volledige project. We houden je hiervan uiteraard op de hoogte.

 

Bar Chapel

Na het overdonderend succes vorig jaar en de vele enthousiaste reacties, geven we ook deze zomer de kloostersite in handen van Bar Chapel. Samen terrassen onder de bomen van de oude kloostertuin? Een gezellig etentje in de mooie kapel? Een fijne speeltuin voor de kinderen én heel wat lokaals op de kaart!

Dit moet wel de gezelligste zomerbar van Antwerpen zijn. Je hoeft vooraf niet te reserveren en elke week staat er weer wat anders op het menu. Bar Chapel, Kerkstraat 150, Antwerpen.

 

Persartikelen over Antwerpen