Lees meer

Antwerpen – Chapel

Oproep naar de buurt: klik hier om je ideeën voor de invulling van de nieuwe koffiebar te delen.

Kwaliteitsvol wonen, ongedwongen samenleven.

In hartje Antwerpen, in een oud klooster, ontwikkelen we een bruisende cohousing- en coworking plek.  Deze verborgen parel, met prachtige kloostertuin wordt een plek waar kwaliteitsvol wonen en ongedwongen samenleven centraal staan.

Het project bestaat uit 24 privéwoningen en (gedeelde) kantoorruimtes. De beschikbare 1 tot 3 slaapkamer woningen zijn tussen 63m² en 168m² groot. Elke woning heeft een eigen terras en/of tuin. De bewoners delen in dit cohousingproject een gemeenschappelijk buitenzwembad, een sauna, een buurthuis, buitenkeukens en een prachtige groene binnentuin.

Het oude klooster, de pastorij en de kapel worden gerenoveerd. Het achterliggende terrein wordt ingevuld met een aantal nieuwbouw woonunits rondom een stadsbos.

Net zoals in enkele van ons andere cohousingprojecten zijn er hier ook 6 inclusiestudio’s voor bewoners met een lichte mentale of fysieke beperking, die begeleid zelfstandig wonen. Heem werkt hiervoor samen met Oak Tree Projects en Ondo.

De woningen en de gemeenschappelijke delen krijgen de signatuur van B-architecten. Met onder andere de ARC 19 Architectuur Award in haar portfolio voor de realisatie van Mundo A.

Chapel is gelegen in het centrum van Borgerhout op wandelafstand van talrijke winkels en openbaar vervoer, het station Antwerpen Centraal is maar 1 km ver. Wil je toch liever gaan shoppen in het centrum van Antwerpen dan ben je er al op 10 min met de fiets.

De verkoop van Cohousing Chapel start in de lente van 2021. Laat hieronder je gegevens achter, dan houden we je op de hoogte.

Vraag hier meer informatie aan over Chapel.

 

Nieuwe koffiebar 

Aan de toegangspoort van Cohousing Chapel, recht tegenover de nieuwe kantoorgebouwen komt een koffiebar. Een plek waar buurtbewoners, cohousers en mensen die in de buurt werken elkaar kunnen ontmoeten. De koffiebar is toegankelijk voor een breed publiek en heeft een terras in de grote groene binnentuin van cohousing Chapel.

Wie wordt de uitbater van onze koffiebar Chapel in Antwerpen?

We kregen talrijke fijne concepten toegestuurd van enthousiaste ondernemers uit de buurt. Het beloofd een ongelooflijk fijne plek te worden die de verbinding maakt met de buurt. Benieuwd?! Wij ook! Eens de keuze van de uitbater gemaakt is, lees je hier meer over de toekomstige bar.

Oproep naar de buurt

We zijn op zoek naar leuke ideeën uit de buurt. De nieuwe koffiebar staat immers open voor iedereen. Woon jij in de buurt van Cohousing Chapel (Antwerpen – Borgerhout) laat ons weten waar je nood aan hebt. Een vergaderruimte, een plek voor gezelschapsspelen, een plantenhotel …

We nemen je ideeën mee in onze gesprekken met de nieuwe uitbater van de koffiebar.

Ik heb een idee. Klik hier om het met ons te delen.

Upload hier je ideeën

 

Bar Chapel

Na het overdonderend succes van de vorige 2 zomers en de vele enthousiaste reacties, geven we ook volgende zomer de kloostersite in handen van Bar Chapel. Samen terrassen onder de bomen van de oude kloostertuin? Een gezellig etentje in de mooie kapel? Een fijne speeltuin voor de kinderen én heel wat lokaals op de kaart!

Dit moet wel de gezelligste zomerbar van Antwerpen zijn. Je hoeft vooraf niet te reserveren en elke week staat er weer wat anders op het menu. Bar Chapel, Kerkstraat 150, Antwerpen.

 

Persartikelen over Antwerpen