Lees meer

Antwerpen – Chapel

We ontwikkelen de voormalige kloostersite tussen de Helmstraat, Kerkstraat, Groenstraat en Kistemaekerstraat. Een cohousingproject in het hart van Antwerpen, op 15 minuten wandelen van het centraal station. Met lekkere restaurantjes, exotische winkels en een sterk buurtleven rondom.

Deze verborgen parel met prachtige kloostertuin wordt omgevormd tot een bruisende cohousing- en coworkingplek. Het oude klooster wordt grotendeels gerenoveerd. Op het binnengebied plaatsen we een aantal nieuwbouw woningen.

Momenteel worden de plannen gefinaliseerd. Heem is in overleg met de stadsdiensten en het buurtcomité.  Voor de zomer van 2020 zullen ook kandidaat-kopers de kans krijgen om de plannen in te kijken en een woning of kantoorruimte te reserveren. We hopen met de werken te kunnen starten in het najaar van 2020.

We plannen een mix van kleinere en grotere wooneenheden en kantoorruimtes. De toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals een buurthuis, een coworkingplek, zwembad en sauna, een groene buitenruimte met picknick en BBQ plaats.  We zetten ook in op elektrische deelauto’s. De woningen worden ecologisch gebouwd (warmtepomp, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie,…) en de bewoners hebben inspraak in de afwerking. We voorzien een ruime ondergrondse parkeergarage.

 

In een cohousingproject instappen is best spannen. Wie zijn je nieuwe buren? En hoe leer je elkaar snel en goed kennen. Heem zet de groep op weg. Want eenmaal de meeste bewoners gekend zijn, ondersteunt Heem de groep in de opstart van de cohousing tijdens een aantal leuke en inspirerende ontmoetingsmomenten.

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkeling van de site? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons op facebook.

 

Persartikelen over Antwerpen