Lees meer

Antwerpen

Heem is volop bezig met de ontwikkeling van de voormalige kloostersite tussen de Helmstraat, Kerkstraat, Groenstraat en Kistemaekerstraat.

Deze verborgen parel met prachtige kloostertuin zal door Heem omgevormd worden tot een fijne cohousing- en coworkingplek, waarbij het karakter en de authenticiteit van de site zoveel mogelijk behouden zal blijven.

Momenteel worden de plannen gefinaliseerd. Deze zullen met de buurt worden besproken waarna de bouwaanvraag zal worden ingediend. Aansluitend zullen ook kandidaat-kopers de kans krijgen om de plannen in te kijken en een woning of kantoorruimte te reserveren.
We hopen met de werken te kunnen starten in het najaar van 2020.

We beogen een mix van kleinere en grotere wooneenheden en kantoorruimtes. Daarnaast komen er een heel aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals een buurthuis, een coworkingplek, zwembad, sauna, atelier en dergelijke en zetten we in op elektrische deelauto’s.
De woningen worden zeer ecologisch gebouwd (warmtepomp, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie,…) en de bewoners hebben inspraak in de afwerking. We voorzien een ruime ondergrondse parkeergarage.

Eenmaal de meeste bewoners gekend zijn, ondersteunt Heem de groep in de opstart van de cohousing tijdens een aantal leuke en inspirerende ontmoetingsmomenten.

Wil je op de hoogte blijven van de verdere ontwikkeling van de site? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en volg ons op facebook.

Op onze website kan je ook de reeds gerealiseerde projecten van Heem bekijken.

Persartikelen over Antwerpen