Lees meer

Olen – Meeren

Op een prachtige site in Olen, ontwikkelt Heem een cohousingproject voor 8 gezinnen.

Elke woning met 3 of 4 slaapkamers is comfortabel opgebouwd en beschikt over een eigen privé-tuin en terras. De gerenoveerde schuur staat in het midden van het terrein, het heeft een centrale functie, een plek die mensen samenbrengt en verbindt. Net als de grote gemeenschappelijke tuin met vijver.

Het gerenommeerde architectenbureau B architecten nam het ontwerp voor hun rekening. De architectuur van de nieuwbouw woningen is modern. Elk gebouw vloeit zacht over in het natuurlijke landschap. De gevels zijn bekleed met hout. Terwijl de rode tinten van het hout verwijzen naar de kleuren van de authentieke schuur geven de verticale ramen ritme en karakter aan de gebouwen. Als bouwtechniek is er gekozen voor CLT (Cross Laminated Timber). Een bewuste duurzame keuze, het BEN (Bijna Energie Neutraal) label is hier dus alvast van toepassing. Warmtepompen en waterrecuperatie zijn standaard normen die HEEM steeds voorziet. Over elk detail is zorgvuldig nagedacht zodat elk project steeds zijn duurzaam karakter bewaart. CLT-bouw zorgt voor een goede akoestiek, is extra isolerend en brandveilig. Kortom CLT zorgt voor een uitzonderlijk gezond binnenklimaat.

De gemeenschappelijke schuur is onderverdeeld in verschillende ruimtes. De renovatie gebeurt met grote zorg voor het verleden én met het oog op de toekomst. De schuur heeft een eigenzinnige architectuur, letterlijk met een hoekje af, en behoudt haar huidige vorm. Zo brengen we het karakter van de oude boerderij mee in het nieuwe cohousingproject. Een open keuken om samen te koken, lange picknick tafels om samen te eten en een grote open haard die deze twee ruimtes verbindt, de eye-catcher van het gebouw. Boven komt een sauna om op koude dagen heerlijk op te warmen.

Elke bewoner is mede-eigenaar van de grote gemeenschappelijke buitenruimte. Een picknick met het gezin of samen met de buren barbecueën aan de vijver? De gemeenschappelijke tuin is een ontwerp van tuinarchitecten Bart & Pieter. Hier werd gekozen voor een diversiteit aan planten, bloemen en grassen. Zo geniet je op elk moment van het jaar van weidse uitzichten waarbij de grote tuin naadloos overloopt in het prachtige landschap rondom. Door middel van slim aangelegde groene buffers wordt een onderscheid gemaakt tussen privé ruimte en gemeenschappelijke buitenruimte. Het gemeenschapsleven en het privé-leven krijgen zo ook bijzondere aandacht in het tuinontwerp.  De mogelijkheid bestaat om een gemeenschappelijke moestuin en boomgaard aan te leggen.

Cohousing Meeren is mede door haar ligging en uniek ontwerp een schitterend cohousingproject waar elke bewoner mee vorm aan geeft. Op deze mooie site creëer je samen in een handomdraai prachtige herinneringen.

Geïnteresseerd? 

Neem gerust contact op met Gwen. Ze komt graag tot bij u thuis om de plannen en prijzen toe te lichten. Ook een bezoek aan de site zelf (Meren 35 in Olen) is mogelijk.

Voor meer info mail naar verkoop@heem.be of bel naar 0473/724 777.

 

Vraag hier meer informatie aan over het cohousingproject in Olen.