Vilvoorde – Pachthoeve - Heem
Vilvoorde – Pachthoeve - HEEM heeft zich van in het begin geprofileerd als een fervente promotor van cohousing, dé woonvorm van de toekomst.
Lees meer

Vilvoorde – Pachthoeve

 

Uniek wonen in het prachtige park Drie fonteinen in Vilvoorde

Welkom in het unieke cohousingproject De Pachthoeve in Vilvoorde. De pachthoeve biedt plaats aan 13 woningen en wordt omgeven door het prachtige park Drie fonteinen in Vilvoorde.

 

‘De pachthoeve is een uniek en kleinschalig cohousingproject. Vlakbij Brussel, midden in het groen. Cohousen op zo een prachtige locatie, dat is een uitzonderlijke kans.’ Joeri Bal, CEO Heem.

 

Comfortabel wonen met een historische en natuurlijke uitstraling.

De pachthoeve wordt gerestaureerd en omgevormd tot 13 woonunits. Het ontwerp zal de nadruk leggen op modieus architecturaal wonen in combinatie met de karaktervolle elementen uit het rijke verleden van de gebouwen. Voor deze woningen werkte de stad Vilvoorde een erfpachtformule uit.

In het koetshuis komen de gedeelde ruimtes voor de bewoners. Dat kan bijvoorbeeld een zwembad, sauna, atelier, bibliotheek …. zijn. Ruimtes die door de bewoners gebruikt kunnen worden en gericht zijn op ontmoeting, ontspanning en heerlijk luxueus wonen.

Het jachtpaviljoen, met zicht op de speeltuin, krijgt ook een publieke functie. Bijvoorbeeld een bijvoorbeeld een B&B, een koffiebar of coworkingruimte ….

 

We zijn op zoek naar een enthousiaste groep bewoners voor dit project.

Heb je interesse? Vraag hier meer informatie aan over dit project.

Zijn jullie een bestaande groep? Bijvoorbeeld een groep vrienden, familie of huidige buren? Stuur een mailtje naar info@heem.be, dan bekijken we samen het project vooraf in detail.

 

Samenwerking

Om dit project te realiseren werkt Heem nauw samen met Stad Vilvoorde, het Agentschap natuur en bos, het Agentschap onroerend erfgoed en Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV).

 

Uitbater tijdelijke zomer- en winterbar gezocht

In afwachting van de werken willen we de locatie nu al leven inblazen. We zoeken een ondernemer die De Pachthoeve wil uitbaten als pop-up zomer- en winterbar.

De Pachthoeve is een stijlvolle vierkantshoeve. Het grote binnenplein ademt een oude gezellige sfeer uit. Er zijn een overdekte buitenruimte, een oude schuur en een aantal kleinere binnenruimtes die gebruikt kunnen worden.

We vragen aan de nieuwe uitbater geen huurgeld, enkel het verbruik en tijdelijke investeringen in het pand zijn voor eigen kosten. We vragen om er een open plek van te maken, waar iedereen welkom is en waar het ontmoeten van mensen centraal staat.

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje met daarin kort je idee, je contactgegevens (en je referenties als je die hebt), naar info@heem.be.

Een soortgelijke tijdelijke invulling realiseerde we ook in het oude klooster in Antwerpen. Sanne van Riel runt daar BAR CHAPEL, een pop up zomerbar. Bar Chapel is dankzij de inzet van deze jonge onderneemster een groot succes geworden. Het is een mooie plek met een fantastische inrichting en enorm populair als ontmoetingsplek in de stad.